AI & CS Ouderdag

Vragen je ouders je altijd wat je nou precies op de universiteit doet? Komen ze niet verder dan dat het ‘iets met robots’ of ‘iets met computers’ is? Neem ze mee naar ouderdag van SV Cover! Tijdens deze dag krijgen je ouders een kijkje in het leven van een student AI of CS: wat voor colleges je bezoekt, hoe de tutorials in zijn werk gaan en hoe de campus eruit ziet. Klik op de knop hieronder om je in te schrijven. We hopen jou en je ouders op 17 mei te mogen verwelkomen!

Schrijf je in! »

Introductie

Wij zijn de ParenTee (ouderdag commissie) wij hebben de eer om dit jaar de tweede editie van de ouderdag te mogen organiseren. Eerst stellen we onszelf graag even voor:

Floris Uithof
Voorzitter
Master Artificial Intelligence

Floris, onze Praeses, onze dictator, of gewoon onze voorzitter. Deze man heeft 3 jaar geleden ook al de ouderdag georganiseerd en is hierdoor ons licht in de duisternis in de zoektocht naar een geslaagde dag. Wel lijkt hij enigszins (lees: grote) moeite te hebben met rood haar, iets wat problematisch is in een commissie die voor de helft uit roodharigen bestaat. Ondanks dat Floris de macht heeft alle taken op anderen te gooien en zelf achterover te leunen doet hij dit niet. In plaats daarvan gooit hij het grootste deel van de taakjes op zichzelf. Harde werker (en makkelijk voor ons). Daan Lambert
Secretaris
Vierdejaars Artificial Intelligence

Daan, ook wel Daan 2.0, is onze secretaris: verantwoordelijk voor de notulen (kwaliteit variërend met de gezelligheid van de vergadering) en degene die de voorzitter er aan herinnert wie welke taakjes heeft (lees: ervoor zorgt dat David ook wat te doen heeft ;) ). Ondanks zijn rode haar zet hij zich met hart en ziel in voor de commissie. Naast notuleren, gamen, onze DJ spelen en af en toe het maken van sushi is Daan dit jaar de penningmeester van SV Cover. Gelukkig gaat onder zijn leiding Cover’s geld langer mee dan zijn eten, want dat verdwijnt meestal mysterieus als je langer dan 0.003 seconden met je ogen knippert.

Daniëlle Metz
Penningmeester
Master Artificial Intelligence

Daniëlle oftewel portefeuillehouder poah. Ze is ons wakend oog over de centen en zorgt dat we ons budget niet te ver overschieten. Ze zweept ons op om alle bonnetjes in te leveren en houd ons gegrond in hoe groots we het evenement maken. Behalve dat staat ze altijd klaar met een vlijmscherpe opmerking. Daniëlle is ook onze subtiele escalerende factor. Ze kan met een paar wel geplaatste woorden een avond rustig op de bank zitten omzetten tot totale escalatie en gezelligheid. Gecombineerd met het feit dat ze haar taakjes altijd voor elkaar heeft en ijverig de notulen leest maakt dit haar een geweldige aanwinst voor de commissie. David Brinkman
Algemeen lid
Eerstejaars Computer Science

David is de jongste van onze commissie, en als enige algemeen lid. Dit betekent echter niet dat hij niks te doen heeft! Zo zorgt hij voor promotie en schrijft hij een almanacstukje helemaal in zijn eentje. Als deze man niet bezig is met de ouderdag opzetten, is hij wel aan het wielrennen. Zijn droom is dan ook om op zijn racefiets post te bezorgen.

Als u nog vragen heeft, stuur ons dan vooral een e-mail!


Sprekers

Michael Wilkinson

Michael Wilkinson is onze eerste spreker. Michael Wilkinson is een van de docenten binnen het Computing Science programma en is gespecialiseerd in het verwerken en analyseren van digitale afbeeldingen, wat van toepassing in is Artificial Intelligence en Computing Science. Binnen de Computing Science Bachelor geeft hij het vak Introduction to Computing Science.

Guus Klinkenberg

Guus Klinkenberg is onze tweede spreker. Hij is een masterstudent in Computing Science en ook lid van SV Cover, waar hij in 2014-2015 in het bestuur zat. Guus is op dit moment bezig aan zijn afstudeerproject, dat zich focust op het bouwen van een simulatie framework, waarbinnen simulaties voor het herstructureren van het energienetwerk van Nederland gedaan kunnen worden. Tegenwoordig is de energietransitie een erg belangrijk onderwerp is: mensen wekken vaker zelf stroom op, waardoor het hele energienetwerk op zijn kop komt te staan. Dit is een grote uitdaging: energie gaat immers niet meer alleen van de leverancier naar de consument, maar ook de andere kant op. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt, is het herstructurering van het energienetwerk essentieel, en Guus zal een introductie geven in hoe een framework voor dit soort simulaties in elkaar zit. Naast zijn afstuderen werkt Guus bij Ticketguard: een start-up die werkt aan een dynamische oplossing voor ticketsystemen.

Ben Wolf

Onze derde spreker is Ben Wolf. Ben is een PhD student bij de rug. Zijn onderzoeksgroep houdt zich bezig met onderzoek naar een sensor gebaseerd op het zijlijn orgaan van vissen en amfibieën. Haarcellen onder de schubben stellen de vissen in staat om kleine bewegingen in het water te detecteren. Ze gebruiken de informatie van een honderdtal van deze sensoren om verstoringen in het water te detecteren en zo op afstand te ‘voelen’. Vissen gebruiken dit om de stromingsrichting te bepalen, maar ook om voer en vijanden te detecteren. Dit extra zintuig werkt zonder licht en is vergelijkbaar met sonar, alleen zendt de vis zelf geen puls uit; hij luistert alleen heel erg goed. Door de combinatie van meerdere glasvezel sensoren en kunstmatige neurale netwerken, kan de onderzoeksgroep dit principe gebruiken. Dit kan gebruikt worden om de omgeving onder water te detecteren of om objecten te identificeren. In zijn praatje zal ben uitleg geven over de projecten waarmee hij zich bezighoudt, en over zijn ervaring als phd student aan de rug.


Programma

De ouderdag zal beginnen om 13:00 met een kort praatje van onze studievereniging, SV Cover, gevolgd door een college van een professor. Na het praatje zullen we ons opsplitsen in kleinere groepen, met wie we een tour rond de campus zullen doen, en een paar praktische opdrachten zullen maken. Na deze activiteiten zullen er nog twee praatjes van een Master en een PHD student volgen, die ons zullen vertellen over hun onderzoek. We sluiten de dag af met een borrel.

Wanneer Wat Waar
13:00 Introductie en sv Cover BB5161.0105
13:15 College Michael Wilkinson BB5161.0105
14:00 Eerste practicum Verschillende locaties
14:45 Koffiepauze Voor BB5161.0105
15:00 Tweede practicum Verschillende locaties
15:45 Derde practicum Verschillende locaties
16:30 Praatje Guus Klinkenberg BB5161.0105
16:40 Praatje Ben Wolf BB5161.0105
16:50 Afsluiting BB5161.0105
17:00 Borrel Voor BB5161.0105

Praktische informatie

Adres

Bernoulliborg
Nijenborgh 9
9747 AG Groningen
Een kaart van de campus is beschikbaar op University of Groningen website.

Routebeschrijving Bernoulliborg

Auto

Plan een route naar de Zernike-campus met de Google Maps-widget op deze pagina. We hebben gratis parkerruimte gereserveerd. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de Bernoulliborg.

Openbaar vervoer

Vanaf Groningen CS, neem Q-Link lijn 15 (perron C) en stap uit bij de halte Nijenborgh vlak voor de Bernoulliborg. Verdere reisinformatie staat op de site van Qbuzz.


© 2019 Cover ParenTee